Recept: Mafreds rabarbersaft

Här kommer ett efterfrågat recept på rabarbersaft

3 kg rabarber
4 st citroner
ca 50 g citronsyra (ca½ påse)
4 liter kokatoch svalnat vatten
500-700 g socker/liter saft (2 kg till 4 liter)
2 korkar Atamon (står på flaskan)

1. Skör citron och rabarber i bitar
2. Blanda citronsyra i vattnet
3. Täck bitarna med vattnet
4. Låt stå i 2 dygn
5. Sila saften och rör ner sockret
6. Rör ner atamon
7. Fyll flaskor (ca 3 st 1½ l petflaskor

Kommentarer
Postat av: Majjo

Känns otroligt att sockret ska lösa sig väl utan varmt vatten... stämmer det eller är det en punkt borta där man ska koka saften?

2008-05-28 @ 09:22:09
Postat av: Mannie

Får gå hem till Juva och palla rabarber och testa drycken!

2008-05-28 @ 12:26:51
Postat av: Mafred

Kommer knappt ihåg hur jag gjorde förra året men jag vet att man inte ska koka saften. Jag tror att jag bara rörde ut sockret i saften.Vad jag minns så löste det sig.

2008-05-28 @ 19:19:22
Postat av: Juva

Palla rabarber......jag ska hålla vakt.....lägger Gibson på lur bakom busken. Nädå kom o hämta så mkt du vill, kommer få slänga en hel del.

2008-05-29 @ 19:32:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0