Recept: Mafreds rabarbersaft
Här kommer ett efterfrågat recept på rabarbersaft
3 kg rabarber
4 st citroner
ca 50 g citronsyra (ca½ påse)
4 liter kokatoch svalnat vatten
500-700 g socker/liter saft (2 kg till 4 liter)
2 korkar Atamon (står på flaskan)
1. Skör citron och rabarber i bitar
2. Blanda citronsyra i vattnet
3. Täck bitarna med vattnet
4. Låt stå i 2 dygn
5. Sila saften och rör ner sockret
6. Rör ner atamon
7. Fyll flaskor (ca 3 st 1½ l petflaskor
3 kg rabarber
4 st citroner
ca 50 g citronsyra (ca½ påse)
4 liter kokatoch svalnat vatten
500-700 g socker/liter saft (2 kg till 4 liter)
2 korkar Atamon (står på flaskan)
1. Skör citron och rabarber i bitar
2. Blanda citronsyra i vattnet
3. Täck bitarna med vattnet
4. Låt stå i 2 dygn
5. Sila saften och rör ner sockret
6. Rör ner atamon
7. Fyll flaskor (ca 3 st 1½ l petflaskor
Kommentarer
Postat av: Majjo
Känns otroligt att sockret ska lösa sig väl utan varmt vatten... stämmer det eller är det en punkt borta där man ska koka saften?
Postat av: Mannie
Får gå hem till Juva och palla rabarber och testa drycken!
Postat av: Mafred
Kommer knappt ihåg hur jag gjorde förra året men jag vet att man inte ska koka saften. Jag tror att jag bara rörde ut sockret i saften.Vad jag minns så löste det sig.
Postat av: Juva
Palla rabarber......jag ska hålla vakt.....lägger Gibson på lur bakom busken. Nädå kom o hämta så mkt du vill, kommer få slänga en hel del.
Trackback