Rapport: Fika Gammelgården 30/5

Strålande väder, så vad passade väl bättre än en fika i det gröna vid den anrika Gammelgården? Otroligt trevlig personal som lätt öppnade sina hjärtan. Ett gemytligt utbud av fika där det mesta var hembakat. Kanon att de kunde tillmötesgå laktoskänsliga med flera alternativ. Var man hungrigare och snäll kunde man få köpa en macka. Allt till en inte alltför dyr penning. Så helt enkelt ett kanonslut på veckan med rastlösa morsor. De idoga tackar nu för ännu en rolig vecka och önskar alla en trevlig helg med hopp om att vi ses i nästa vecka!

                

Hälsningar Havid, Majjo och Mannie

Rapport: Skidgång 29 maj

Hela sex barnvagnsekipage var idag parkerade nere vid lifthuset vid Bergebobacken! Johannna, som idag var barnvakt, hade dagens tuffaste uppgift då hon skulle försöka hålla alla vagnar i rörelse samtidigt. Bra jobbat! Vi andra njöt av att slita oss uppför backen på diverse olika sätt.
 
Efteråt bjöds det på laktosfria våfflor på Mannies trapp.  Sven Lundbäck, som är synonym med rastlös, kvalificerade sig lätt för ett våffelhjärta. Han lånade även ut sina utemöbler till oss (campingstolar). Tack Sven!

       

Måndag 2/6 kl. 10.00: Promenad och fika

Måndag bjudar Juva upp till dans. Samling på Domnarvssidan av Domnarvsbron klockan 10.00. Då går vi runt älven och avslutar med en fika hos Juva.

Välkomna önskar Johanna och Tuva nedan.

Fredag 30/5 13.00: Fika GammelgårdenFör fikasugna erbjuds sällskap vid Gammelgården på fredag kl. 13. De har öppnat sitt café för sommaren och testpatrullen vill dit!

Ses?

Recept: Mafreds rabarbersaft

Här kommer ett efterfrågat recept på rabarbersaft

3 kg rabarber
4 st citroner
ca 50 g citronsyra (ca½ påse)
4 liter kokatoch svalnat vatten
500-700 g socker/liter saft (2 kg till 4 liter)
2 korkar Atamon (står på flaskan)

1. Skör citron och rabarber i bitar
2. Blanda citronsyra i vattnet
3. Täck bitarna med vattnet
4. Låt stå i 2 dygn
5. Sila saften och rör ner sockret
6. Rör ner atamon
7. Fyll flaskor (ca 3 st 1½ l petflaskor

Torsdag 29/5 kl 10.00, Skidgång Bergebo

På torsdag vässar vi stavspetsarna igen och spänstar oss uppför Bergebobacken. För er som inte vill köra denna längdåkarträning finns det mycket bra möjligheter för promenad i de vackra omgivningarna.  Oavsett vilken motionsform ni väljer så samlas vi uppe vid motionscentralen  kl 10.00 (se vägbeskrivning i tidigare inlägg). Efteråt så bjuds det på våfflor hemma hos Mannie som bor vid backens slut. Vi ses!

Rapport: Tisdag 27 maj

Vilken dag! Kanonväder och  bästa uppslutningen hittills. Flera barn hade dock inte sin allra bästa förmiddag så styrkan genomfördes bara av ett par-tre personer. Men sånt är livet när man har med spädisar att göra!

Idag tog vi thai-lunch som var stark och kanske inte den färggladaste... får se hur barnens magar reagerar.
Avrundade dock med lite hemkokt rabarberkräm. Mums!
image11
Dagens höjdpunkt var när vår hemliga gäst Ida kom och körde lite fördjupad teckenkurs. Detta gång kryddade vi kursen med att köra ett memory. Så nu har vi ökat vårt ordförråd med följande ord:

katt
äpple
banan
ja
nej
leka
roligt
glad
mätt
gröt
äckligt
ledsen

Summering av dagen(s):
Body: Majas fem myror är fler än fyra elefanter-body
Skrik: Tuva som hade växtvärk
Envisaste: Hanna som körde styrka efter oss andra
Blöja: Nr 3
Set: Alfreds gröna med riddarhuva

Ciao

Tisdag 27/5 kl. 10.00: Jympa + lunch + babytecken

Tisdag kör vi "heldag" igen...
Samling: Hos Majjo på Aspgatan 8, se tidigare vägbeskrivning.

10.00 För dem som vill köra styrka under Malins ledning. Ute om vädret tillåter. Ta med något att ligga på. Ombytesmöjligheter finns.

~11.30 Lunch (vi åker iväg och köper hem lunch)

~12.30 Fortsättning på vår babytecken-kurs. Denna gång hoppas vi på en hemlig gäst som verkligen kan det här med babytecken. Vi kanske även kommer att ha lite extra material att jobba med.. Det vill du väl inte missa. Missade man första spelar det ingen roll, kom ändå!

Man kan själv välja vilka delar av dagen man vill vara med, men vi hoppas att många hänger på hela dagen. Meddela gärna om/när du kommer så vi vet om vi ska vänta in någon!

Väl mött på tisdag i gröngräset!

Måndag 26/5 kl. 14.00: Promenad och fika

På måndag ses vi vid Domnarvets sida av Domnarvsbron. Därifrån går vi en promenad runt älven och sen stannar vi till hos Harva och fikar. Blir väl bra?

Väl mött!

Rapport: Skidgång 23/5

Vi kom, vi gick, vi segrade! Fast vi blev slagna av Juvas hund... En notering från dagen är att flera av våra knoddar klarar bra av att ligga vakna och fundera på livet medan vi går i backen och var 3:e minut få se mammas svettiga fejja i gluggen...

Kändislunch

image9
Idag intog vi lunchen på Broken dreams tillsammans med vår store idol, Tynell.  Han redogjorde för Hennie och Maja vad som krävs för att bli en framgångsrik vinteridrottare. Det viktigaste var väl egentligen att vara född tidigt på året, så där ligger tjejerna bra till.

Broken serverade denna dag lite kött, lite fisk och ganska många pannkakor. Det smakade utmärkt. Det enda minuset som testpatrullen stötte på var avsaknaden av skötbord. Det slutliga betyget blir därför 4  barnvagnar av 5 möjliga . Nästa vecka drar lunchtestpatrullen ut på nya hak. Missa inte det!

/Mannie och Majjo

Fredag 23/5 kl. 10.00, Skidgång Bergebo

Vi kände under dagens styrkepass att vi behövde lite mer träning. Så på fredag kör vi skidgång i Bergebo. Vi ses uppe vid motionscentralen och sen kör vi så mycket vi kan beroende på hur barnen vill! Har vi tur (eller otur) så sover de och vi kan träna hårt!

Ses!


Torsdag 22/5 kl. 11.00 Broken Dreams

Då kör vi lunch på torsdag kl. 11. Vi träffas vid Broken Dreams så får vi bestämma då om det blir pankisar där eller lunch nån annanstans. Efter lunchen går vi till Sveatorget på torgmarknaden och köper lite närodlat. Väl mött!

Rapport: Jympa, lunch & babytecken

image8
En kanondag var vad onsdagen bjöd på! Först ett lyckat styrkepass där alla barnen, peppar peppar, sov. Sen åt vi en hemhandlad finfin pastasallad från Trafikcaféer vid järnvägsstationen. Vi avslutade dagen med en liten kom-igång-omgång av babytecken över en kopp fika. Till nästa gång har vi följade tecken att träna på.
Bajsa
Kissa
Sova
Trött
Barnvagn
Byta blöja
Pappa
Mamma
Napp
Amma
Äta
Hungrig

För er som inte var med denna gång så kan ni gå in på www.ur.se/teckensprak, klicka er vidare "börja din resa här" och vidare på babytecken och öva. Lycka till!


Hälsningar Majjo, Mannie, Juva, Harva och Soah
Onsdag 21/5 kl. 10.00 Mamma-barn-jympa, lunch + babytecken

Nu kör vi en storsatsning på onsdag. Vi börjar med jympa, byter om/duschar, skickar iväg någon att köpa lite lunch och sen kör vi en liten studiecirkel med babytecken.

Samling: Hemma hos Johanna på Aspgatan 8. För karta se tidigare nyhet.

kl. 10.00. Jympa Ta på dig träningskläder och ta med något att ligga på. Malin håller i styrketräning som man utövar utifrån sin egen kapacitet. Ute eller inne beror på väder. Dusch finns om man inte bara vill byta till torrt.

ca.11.30 Lunch. Vi skickar iväg någon att köpa något, ex sallad eller pastadax. Ta med några kronor..

ca 12.30 Studiecirkel "Babytecken"
"Forskarna har upptäckt fördelen med att lära hörande små barn teckenspråk. Med tecken kan barnet redan vid 7 månader kommunicera med sina föräldrar innan talet kommer" Vi kör en liten egen cirkel där vi utifrån en DVD och ur.se/teckensprak tillsammans pratar, tecknar och övar för att kunna överföra detta sätt att prata med våra små.

Hoppas på förstärkning denna gång!

Rapport: Inlines 19/5

image7

Grym tur runt Kvarnsveden blev de för de rullande paren.... Underlaget var för det mesta bättre än såhär.
Fika smakar som bäst ute... hann precis innan regnet.


Måndag 19/5 kl. 13.00 Inlines/promenad + fika

Samling: Baksidan av Maserhallen, mot fotbollsplan kl. 13.00

De som vill går och de som vill åker inlines med barnvagn. 
Är det fint väder tar var och en med fika till sig själv och vi fikar ute, annars går vi in i Maserhallens fik och tar nåt smarrigt.

Väl mött! 


Rapport: Skidgång 15/5

Tre tappra men så de kämpade! Blev ca 45 minuter i och runt backen.
Vissa med stavar....
image4

Vissa med barnvagn (då sovtiden inte riktigt matchade)...
image5

Och barnen de bara njöt av sina mammors kämpande...
image6

Efteråt bjöds på underbara laktosfria våfflor hos Malin som både Johanna och Malin åt alldeles för många av.

Hoppas på förstärkning nästa vecka i backen!

Hälsningar Johanna, Hanna och Malin

Fredag 16/5 kl.13.00: Fika på stan

På fredag fikar vi på stan nånstans. Samling vid café Esplanad kl. 13.00.
Är du sen och behöver meddela dig, ring Johanna (0702507916).

Ses!


Torsdag 15/5 kl.10.00: Skidgång

På torsdag kl. 10 erbjuds träning i form av skidgång (gång i backe, med eller utan stavar) i Bergebo. Samling vid Bergebo motionscentral. Ta med barnvagn. Vagnarna ställer vi längst ner i backen, sen deltar man efter egen (barnets) förmåga. Alternativ till att gå med stavar om man har ett vaket barn, är att gå med barnvagn på vägen bredvid eller ta med sele.

Hoppas att några andra än träningsnarko Malin, Johanna och Hanna kommer. Vill du bara komma och titta så är det helt ok!

Väl mött i Bergebobacken på torsdag!

40*20

image3Då har vi klarat av vår första mamma-barn-jympa! Tre tappra efter ett par återbud, men vi hoppas på förstärkning nästa vecka.

Malin höll i ett pass på ca 40 minuter plus lite individuell uppvärmning bestående av nån löprunda. Maria stod för för barnpassningen och hon skötte sin syssla på ett ypperligt sätt. Vissa barn sov, vissa gnydde, vissa ville helst sitta på mammas rygg när hon körde armhävningar..  Men alla var nöjda och fikat efteråt var välförtjänt. Rabarberkakan smakade mums.

Vilka vågar komma nästa vecka? Fler hoppas vi. Vi återkommer med dag och tid (beror på vädrets makter)

Hälsningar de tappra (Malin, Johanna, Maria och Hanna)

Tisdag 13/5: Mamma-barn-jympa

Tisdag den 13/5 kl. 13.30 så bjuds det in till mamma-barn-styrka i Johannas trädgård. Ta med dig själv, barn, vagn/bilbarnstol, liggunderlag (om du inte vill ligga direkt på det mjuka gräset (är väl mest mossa), träningskläder och ombyteskläder. Malin kommer att hålla i träningen som blir nån form av styrketräning utomhus. Man är med i den utsträckning man känner för.

Tid: Tisdag 13 maj, kl. 13.30

image1
Plats: Aspgatan 8, Paradiset
http://www.hitta.se/ViewDetailsWhite.aspx?Vkiid=BHj14%2fXnpk99sk851XFkvw%3d%3d&vad=Johanna+Max%e9n&var=

Ombytes- och duschmöjligheter finns för den som vill duscha.

Välkomna!


VÄLKOMMEN ALLA RASTLÖSA MORSOR!

Detta är starten på ett litet forum för oss nyblivna, aktiva mammor i Borlänge som gärna hittar på något om dagarna. Det kan vara utflykter, luncher, promenader, inlinesturer, träning eller andra galna upptåg.

Tänker du hänga på något så skriv gärna en kommentar så vet man!

Hälsningar Majas morsa.


RSS 2.0