Kommande vecka

Har inte hört några förslag mer än torsdagens höjdpunkt så nu kommer en grovplan. Om nån har andra förslag så skriv en kommentar så ändrar vi. Vi behöver träffas nu när det snart vankar mot jul!

Måndag
PREMIÄR! Rastlösa morsor besöker öppna förskolan Myran på Bullermyren. Runt 10-tiden. Du hittar hit genom att klicka här.

Tisdag
10.00 Intervaller i Mellsta. Denna folkfest har tyvärr blivit ett tillhåll för krassliga och hårdsatsande. Vi vill uppmana er alla att komma för hälsans skull! Det är trevligt i Mellsta. Samling mitt emot campinginfarten vid elljusspåret. Du kan gå, jogga, springa eller titta på!

Onsdag
Fritt val! Mians tips är väl Västertuna kapell med öppen förskola vid 13.30. Eller hur var det?

Torsdag
Samling 9.30 vid Bagarstugan. En härligt sen mumsig frukost i form av smörgåsar eller fettbomber! Öppet enbart för oss till 11 så slut upp! Några kan väl plocka med nån barnstol, Ingen plats för vagnar inne!

Fredag
Tidig helg!

Kommentera gärna om du kommer!
Väl mött i veckan!

Krogtestarna

Krogtestarna har fallit i en fälla. Det blev återigen den Grekiska fällan, denna gång med torsdagsbonus i form av pannkakor. Lite jobbigt bara att grunda med grekisk sallad, bröd, moussaka, fiskgratäng, kycklingfilé, kycklingspett och calamares och sen toppa detta med hemmagjorda, rejäla och goda pannkakor. Det enda att klaga på var att det inte fanns nån äkta grädde som annonsen sa, man fick fråga efter sprutgrädde bakom disk...

Mr Greek är snäll. Han värmer barnmat och låter andra sysslor stå åt sidan. Han lånar ut vaxdukar och djupa små tallrikar. Tänk om han bara kunde vispa lite äkta grädde också. Och för er som undrar och som aldrig hänkat till Greken, det finns både barnstolar och skötbord!


Torsdag 27/11 kl.11.00; Mat på stan

Nu må det väl bli pannkisar? Please. Nu kör vi iaf på lunch ute igen. Samlas utanför apoteket på stan kl. 11 så kör vi omröstning vart vi går beroende på hur många vi är.

Kommer du?

Rapport: Tisdag 25:e

Tisdagen fylldes med två aktiviteter. Inget deltagarrekord i Mellsta men ack 4 barnvagnsekipage varav ett ekipage i fin form. Två andra ekipage testade formen medan det fjärde stod still. Alla barnen sov...utom ett såklart. Har väl aldrig sovit i Mellsta förut så varför bryta en fin tradition?På em vankades det klädparty. Det var uppbullat med fika...men jag tror det mesta åkte i frysen. Var det så illa?
Barnen skötte sig utmärkt, kan säga att det var full fart. Vet inte hur många som försökte välta klädstället...
Såg att det hamnade en hel del på beställningslistorna så nånting måste ju ha gått hem i stugorna. Bra priser kan man iaf säga! Mamman till hon till vänster måste ju ha shoppat rejält eftersom hon inte verkat ha haft tid med sitt barn...Tack för en bra dag!


Veckan som kommer!

Vi har planerat upp måndag och tisdag och sedan tänkte vi att vi bestämmer resten av veckan när vi träffas imorgon!

Måndag. Fenix kl 13.00. Leker, fikar och snackar.

Tisdag fm: Intervaller i Mellsta kl 10.00. Samlas utanför campingen med ett friskt humör och varma kläder.

Tisdag em: Klädparty hos Majjo kl 15.30. Kom igen! Ni får inte missa detta. Det är sjukt billigt. Ta med er vänner och kom! Anmäl er här!!

Resten planerar vi alltså imorgon på Fenix så ta med er förslag och kom dit.

puss och kram


Rapport: Styrka, pannkakor och klen vecka

Denna vecka finns mycket att klaga på. FÖR många har varit superförkylda, nästan som män. FÖR många har därmed klenat ur aktiviteterna och därmed kan vi klaga på dålig aktivitet. Vi hoppas dock att helgen gör sitt för att få kroppar och knoppar att piggna till så vi kan hitta på en massa kul nästa vecka!

I torsdags blev det iaf en omgång styrka för de som var tillräckligt pigga. Fyra starka morsor närvarade varav två av dessa (de absolut starkaste) fick sitta i varsin snurrstol för att titta på. Maja & Hennie lekte dock fint och hejade på de två muskelarbetande.
        
Malin lagom nöjd över att få sitta i snurrstolen istället för att få snurra sina muskler. Maja & Hennie leker dock fint...
...men däremellan lyssnar de idogt på tränarens ord...
...och ibland vänder de sina blickar mot de som snurrar sina muskler.

     
Albin går i täten för galna upptåg.
Tuva gör sina övningar medan Hennie håller takten.
Sen var det den nya leken som alla börjar fatta. Om alla vill ha en och samma sak så är det bäst att skynda sig dit med valfri teknik. Här en kapplöpning om en stackars libero-boll mellan Tuva & Hennie. Som så ofta blev det dött lopp.


Dagens höjdpunkt blev sedan lunchen. När vi var så pass få så passade vi på att äta riktigt hemgjorda pannkakor med 3 sorters sylt, banan OCH glass. Den ni! Tre av barnen ansågs dock inte vara redo för en sådan frestelse utan fick lite örtkryddad osaltad fisk istället ;). Albin däremot fick smaka av pannkakorna med grädde. Han har en snäll mamma han!

Men ananaspajen fick han nog inte smaka, men det fick vi andra. Trots brända kanter så slank den ner...

På kvarglömt-listan denna gång var det inte mycket. Albela, denna gång kan ni nog bara anklagas för en polarmacka i påse...

OK, som sagt, en klen vecka men med gott hopp om framtiden. Fram till söndag lunch kan man önska/bjuda in till aktiviteter innan vi spikar nästa vecka. Det enda som hittills är bestämt är klädpartyt på tisdag kl. 15.30 hos Majjo och då lutar det åt intervaller i Mellsta på tisdag fm som komplement. Ha en bra helg!

Tisdag 25/11 kl 15.30: Klädparty hemma hos Majjo

Fylla på i garderoben, handla julklappar eller kanske bara kolla på schyssta plagg, fika och låta barnen leka tillsammans. På  tisdag har du världens chans.  Angelica ifrån Barnbutiken.mobi kommer och visar kläder. Det är fina kläder till otroligt låga priser, ja faktiskt billigare än hos de vanliga klädkedjorna.  Storlekar från 50-170. Ta gärna med dig en eller flera vänner som inte ingår i de rastlösas gäng! Skriv upp er här om ni kommer och hur många så Majjo vet hur mycket hon ska baka:)

Vilket tillfälle att fynda och fika!


9.30 FENIX 9.30

För dig som vill leka så är vi några som sticker till Fenix till 9.30. Utan promenad, bara lek!

Hoppas vi har några morgonpigga surfare!

Nästäppa i huvudet. Vad händer idag?

I lugn och ro sitter man och läser tidningen. Oh shit, det var inte allt eftermiddagstid på Fenix som nån sa. Och vi som planerat promenix & fika där efter... DÅ HAR DE JU STÄNGT!

Håll utkik här i bloggen du som tänkt komma idag, eller ring Majjo på 070-2507916 så får du veta hur vi gör. Försöker fördjäves få tag på den enda som jag vet hade tänkt komma... Men det kanske just du också tänkt?

ÄNDRING DENNA VECKA!

Hej på er! P.g.a. att två drivande själar har nedsatt funktion av förkylning så måste vi ändra lite på veckoschemat.

Måndag: Fenix enl. planen.

Tisdag: Samling 12.30 utanför Fenix för promenad. Efteråt fika & lek på Fenix.

Onsdag: Intervaller i Mellsta, 13.30 enl. planen.

Torsdag: 10.00 Styrka & lunch hos Majjo då vi hoppas att hon är tillbaka i matchen. Detta för att ni ska slippa snor i maten...

Fredag: Fortsatt vila.

Skriv gärna in nya kommentarer om du kommer på nån/några aktiviteter.

Grovplanering nästa vecka

Måndag : 13.00 lek och fika på Fenix.

Tisdag:  10.00 Sedvanlig styrka på Aspgatan 8. Lunch till självkostnadspris efter.

Onsdag: 13.30 Intervaller i Mellsta

Torsdag: Ej bestämt. Två alternativ:
1. Lunch på stan (pankisar)
2. Promenad, fika och sång hos NÅN. För detta alternativ krävs att någon bjuder in.

Fredag: VILA från varandra.

Hoppas vi ses!

Halvårsfest & styrka!I torsdags firade rastlösa morsor halvårsjubileum och det med pompa och ståt! Efter en tuff omgång styrka med 3-minuters intervaller så väntade sopplunch och efter det en specialbeställd tårta & lite rosa godis bloggen till ära.

Tio stycken tappra morsor kom till firandet varav två stycken var på studiebesök från våra filialer i Mora & Katrineholm. Tror att de fick en del inspiration som de kunde ta med sig hem till starten av deras verksamheter.

Albela lovade denna gång att hon inte skulle glömma något och det kanske hon inte gjorde heller. Men vem glömde då en T-shirt? Sen var det kvar en vattenflaska, men det händer varje gång så det var ingen nyhet!
Om Hanna lyckades ta sig hem utan att få upp sin specialgjorda tårta är det ingen som vet. Vad vi vet är att hon av okänd anledning fick kämpa för att få i sig den. Bagaren vill nog helst inte höra anledningen.

Tack för ett fint jubileum, nu är det bara ett halvår kvar tills vi fyller 1!

    

    
Alla morsor kämpar hårt med 3 minuter ben.
Hennie & Arvid kröp runt och hejade, hetsade och njöt av lite svettdroppar ovanifrån.
Lelivia var på besök från Mora-filialen.
Mio & Alfred hade det skönt i sittande ställning.. som vanligt.
Katrineholms-Kalle tittade förundrat på verksamheten.
Olivia & Maja fortsatte din lek när de andra gått hem. Om det blev lugnt? Jovars...

Rapport Intervaller i Mellsta 12/11

Vädret sållade inte bort så många som vi trodde... Ett antal nya löpare vågade sig fram och tog chansen till njutning i det halvdassiga vädret. Men leenden såg vi trots detta. Idag lyckades alla barn utom två sova, så som tur var kunde Amanda underhålla Maja... tvärtom var det nog inte.

Målet är att vi fortsätter med intervaller en gång i veckan. Vi viker väl oss inte för lite minusgrader och snö?

      
Maja väcktes av två djur med fyra ben och valde att följa träningen med öppna ögon.
Marie & Amanda funderar tillsammans på hur Marie ska lägga upp fortsättningen av passet.
Hanna väntar på växling efter snabbfotade Helena & Sarah.
    
Såhär slut/glad var Kronblom efter sina rundor.
Johanna hade fullt sjå att hålla koll på Gibson som hellre ville leka med en annan fyrfoting än sin matte.

Bra jobbat brudar! Mindre än en vecka kvar till nästa runda...kanske en ny runda då?

Rapport: Fika & sångsamling hos Mafred!

Fyra morsor med bebisar samlades hos Mafred på Krossgatan för en uppfriskande prommis. Det var grått men vi hade ändå tur med vädret, inget regn och ingen blåst. Efter promenaden var samtliga barn (som sovit sött) sugna på att kolla in Alfreds alla leksaker.. Medan barnen lekte fick mammorna gott fika (halvnyttigt!), smörgåsar och en jättegod päronkaka (vi trodde dock att det var äpplen)! Dagen avlutades med en trevlig sångstund.

asdofh     
Alfred visar Maja sina nya leksaker från IKEA.Hennie & Kian gillar grejerna.Sångstund.


Alfred visar Kian hur man gör.

Tack Maria för en trevlig eftermiddag på ubersuperba Krossgatan..!

Onsdag 12/11 kl. 10.15: Intervaller i Mellsta

Det är nu agnarna sållas från vetet! Då kör vi!

Samling 10.15 OBS! Se tiden, mitt emot campinginfarten vid elljusspåret i Mellsta.
Antagligen kommer röstningen att innebära samma gamla slinga men med tillägg av den variationsslinga vi provade sist... men vem vet...kanske kan banchefen hitta på nått nygammalt som kan gå hem i stugorna...

12 november, ska vi slå till med deltagarrekord?

Ses där?!

Tisdag 11/11 kl.13.30: Pomenix, fika & sångstund hos Mafred

Nu är tisdagen bestämd efter stor uppslutning på Fenix idag med hela 7 rastlösa morsor + en rastlös pappa med barn.. Det blir en promenad följd av fika och sång hos Mafred på Krossgatan 4. Samling 13.30 för promenad.

Ta med tamburinen så skallrar vi ikapp! Skriv gärna en kommentar om du kommer!

Måndag 10/11 och veckan som kommer...

Nu måste redaktionen skärpa sig med bloggandet igen. Här kommer iaf en plan för veckan som kommer. Flera av dem som var på planeringsmötet på Scandic hade ångest för att de tränat så dåligt på slutet, därav denna aktiva vecka.

Måndag 10/11 kl. 13.00: Skidgång i Bergebo.
Samling vid Bergebo motionscentral för lite tuff träning i slalombacken. Har du stavar kan du gärna ta med dessa!
Är du inte träningssugen är ett annat tips Fenix kl. 13. Lugnt och fint på måndagar och rykten säger att du kan finna en och annan i rastlösa gänget där.

Tisdag 11/10 kl. 10.00 alt. 13.30....
Vi har inte hunnit kolla. Det ena alternativet är Fenix kl. 10. Det andra är en promenad, fika och sång hos Mafred om ingen annan vill bjuda in såklart. Men Mafred är inte tillfrågad än, därav denna osäkerhet...

Onsdag 12/10 kl. 10.15: Intervaller i Mellsta.
Samling mitt emot camping-infarten. Och denna gång ska det bli av! Vilken slinga vi springer beror på underlaget men just nu verkar det inte vara några problem.

Torsdag 13/10 kl. 10.00: Styrka & lunch & halvårsjubileum hos Majjo
Det "nya" styrketräningsprogrammet testas igen under Mannies ledning. Efter detta serveras lunch och tårta till självkostnadspris. Vem vet, kanske väntar nån överraskning. Dessutom väntar vi en delegation från två av våra filialer i Katrineholm och Mora. Anmäl dig i tid för tårtans skull.

Härlig vecka va? Vila kan man göra på helgen!

Torsdag 6/11 kl. 12.30: Vandring kring Källslätten

 Vandring med bärsele/bärstol imorgon torsdag. Åker i karavan från Hanna 12.30 (Strandängsgatan 23) mot Källslätten och går sedan till och ikring Källslätten. Man kan även haka på efter vägen, tex vid Smedsbo. Skriv det då här så vi vet att ni kommer. Fika av medhavd matis.

Ses i höstskogen!

Onsdag 5/11 kl.10.00; Intervaller i Mellsta

Mellsta kallar. Det var en vecka sen sist och nu måste vi försöka trotsa snö och blask och ta oss i kragen och komma ut. Bana bestäms denna gång av underlaget. I övrigt samling som vanligt mitt emot camping-infarten och sen barnvagn, barn, löparkläder och ett glatt humör!

Ses där? Det finns åtminstone några som måste springa bort både bacon, ägg, marmelader & Wienerbröd...

Rapport: Måndag på Fenix170 kvm på två ekipage i en timme! Tuva kunde röja runt som bara den och Maja kunde sitta på sin rumpa och bara titta på alla tokigheter Juva´s hittade på! Oförskämt billigt fika på stället på köpet.

 


Hoppas att några håller sig friska till imorgon då frukost vankas på Scandic... Ingen mat efter 18 ikväll och sen power-walk dit och sen FROSSA! Eller hur? Samling inne på Scandic vid 8.30. Ses där!

Måndag 3/10 kl.13: Fenix föräldracafé

Vi har pratat om det men glömde visst att skriva in... Imorgon måndag är vårt förslag att vi tar och leker lite på Fenix igen! Förra måndagen då vi var där var det väldigt lugnt första timmen och lite lagom liv andra timmen så vi passar på att göra ett nytt besök denna måndag. Lek och fika står på programmet.

Ses där?

RSS 2.0