Torsdag 2/10 kl. 13.00: Promenad + fika

Vi samlas vid brofästet på Domnarvssidan där det finns en liten parkering. Gissningsvis blir det älvrundan och sedan bjuder Juva in till fika. Vi som varit här tidigare på besök  vet att Tuvas pappa är en mästare på bärpaj...

Rapport: Vandring 29/9

I måndags gav sig fyra galna morsor iväg med bilar och pick och pack upp mot Ollesbodarna. Därifrån packade vi i de små liven i sina bärstolar och njöt av en underbar tur på leden mot Halla. Väl i Halla njöt vi av vackert väder, orörd natur och gott fika. Trots trötta barn så höll de modet uppe. Oron hos vissa föräldrar var stor för hur griniga de små skulle hinna bli men luften måste ha varit läkande för det hördes knappt ett gnäll. Under vägen tillbaka så somnade den ena efter den andra.. tillslut sov de alla i sina ryggor, mer eller mindre bekvämt.

En lyckad utflykt samt ett konstaterande att barnen kan somna i sin bärstol likväl som i sin vagn.

 ZZzzzzzzzzz

        
Maja är redo // Fikastund i Halla // Juva, Mannie & Havid redo för hemgång... // ...i fina marker.

        
Farlig passage // Vem där? Tuva? Zzzzzz// Vakna Hennie!!! // Arvid i gränslandet....

Onsdag 1 /10 kl. 10.00: Intervaller Mellsta

Då var det dags igen för veckans stående höjdpunkt, intervaller! Vi samlas utanför campingen med rediga skor, barn och barnvagn. Denna dag har vi möjlighet att pressa oss för pressen. Ta chansen, kom och svettas och ha kul. Den nya slingan välkomnar såväl elit som motionär. Alla kan vara med och jobba utifrån sin egen förmåga. DiscoDJMaja från Paradiset är inhyrd även denna vecka och ryktet säger att det inte bara blir Lasse som spelas....

Väl mött!

Måndag 29/9 kl. 12.00: Vandring m. fika

Samling: 12.00 hos Majjo för avfärd. Ev. packar vi ihop oss i färre bilar än ekipage.

Utflykt: Hemligt mål med ca 2 km vandring enkel väg. Ledtråd: gammal fäbod med gästbok. Grusväg några km till parkering därifrån vandrar vi på!
 Kartklipp....


Medtag: Bärstol/bärsele, oömma skor, tror inte stövlar behövs men grova skor/kängor sitter kanske inte fel, fika till dig själv och såklart till oss andra om du har nåt gott vi bara måste smaka!

Väl mött och så hoppas vi på sol....

Grovplanering nästa vecka...

Åter igen väljer vi att lägga ut nästa veckas grovplanering för att komma med närmare info senare. Viktigt är dock att du redan nu skriver in en kommentar om du vill följa med på måndag p.g.a. att utflyktsmålet bestäms av hur många vi är...

Måndag: 12.00 Skogsvandring med sele/bärryggsäck. En promenad efter nån led några kilometer, matsäckspaus och återhämtning och promenad tillbaka. Ej vagnvänligt. OBS! Skriv en kommentar redan nu om du ska med eller funderar på det.

Tisdag: Rastlösa morsors egna tid = vila.

Onsdag: 10.00 Intervaller i Mellsta

Torsdag: 13.00 Promenad  & fika hos Juva i Domnarvet. Samling parkeringen vid foten av domnarvsbron på Domnarvssidan.

Fredag: Fria aktiviteter

/Planeringsgruppen

Rapport: promenad + fika

Ännu en strålande höstdag i Borlänge. Morsorna samlades i Bergebo för att promenera efter sömngivande barkspår till Medväga. Turen gick sedan via Juvas hus vidare efter Bergebostigen upp till Mannies näste. Där bjöds det på smörgås med kaffe, och för Majjos skull, även något sött. De rastlösa efterfrågade recepten och de kommer här: Brödrecept.

Rapport: Intervaller i Mellsta

Bilder säger mer än tusen ord, därför pepprar vi idag på med bilder & kommentarer till. Just nu förkylningstider, framför allt för morsorna, därav många ansikten, men få svettiga!

  Kian tog det lite lugnt och softade lite till musiken....

  ... som DJ Maja skötte. Vilken musik det blev kan inte vara så svårt att gissa...

.. för er som lyssnade på radion förra måndagen. LW. För Lelivia i Mora!

  Men några få tappra sprang och gjorde det med bravur! Inte en sur min här heller.

  Vissa sprang fortare än andra...

 .. .och vissa vilade längre än andra! Men Arvid och Hennie hade stenkoll på hur många Malin hade kvar! (Även rastlösa pensiosar hade träff idag, de körde hela 2,5:or...)
  Sen kan man ju undra om det inte var nån av smågrabbarnas leksaker som morsorna kastar emellan sig... Två debutanter idag, varav en hetsades av en lat tränare till att springa mer än hon nånsin kunna tro att hennes kropp skulle palla för. Imponerande Mian! Du smet ju t.o.m. iväg på en extra utan hetsning!

  Albin diggade Mellsta och satt och njöt i sin nya sulky Brio Race och tog en liten vätskepaus ibland.

 Men Alvar han sov "som vanligt"... Och Tuva, henne såg vi inte ens skymten av under sin suflett. Var iaf vittne till när Juva plockade upp en levande Tuva efter att ha grävt några filtlager ner i vagnen!

Det var allt för idag. Just ja, vädret. Finns ju läsare från andra ställen en Bålanche. En sista bild får illustrera den otroligt härliga höst vi just nu har! Väl mött i Bergebo imorgon eller nån annan dag, nån annan tid för er som inte kommer då!


Torsdag 25/9 kl. 10.00: Promenad +fika

Denna vecka har fikastafettpinnen kommit till Mannie i Bergeby. Eftersom "många" är intresserade av att följa tempo -vm (cykel) som avgörs på torsdag eftermiddag har vi valt att tidigarelägga fikaaktiviteten till kl 10. Hoppas att detta inte ställer till med allt för stora problem i era späckade kalendrar.  

Vi samlas högst uppe vid Bergebo motionscentral och därifrån ger vi oss ut på en promenad (ca 1h). Promenaden avslutas vid Mannie på hemgatan där det bjuds på fika.  

Välkomna!!


Onsdag 24/9 kl. 10.00: Intervaller Mellsta

Fler och fler verkar känna att de inte kan vara utan veckans höjdarträff, intervallerna i Mellsta. För dem som inte vill springa kommer vi att köra på en liten rotfri slinga som går utmärkt att gå med barnvagn!

Ta med dig själv med ett bra humör, ditt barn i en vagn och möt upp mitt emot campinginfarten i Mellsta kl. 10.00. Skriv gärna en kommentar så springer vi inte ifrån nån!

Ses där!

Rapport: Styrka & lunch 22/9


(Tuva tror knappt att det är sant att hon sovit över styrkan. Hennie återberättar)

Idag snackades det mycket bland barnen om hur starka deras mödrar har blivit! Mannie, vi lovar att det inte fuskades i ett enda hörn. Havid körde t.o.m. igen det som de missade vid mellisen!

Blev en lunch och lite kaka. För informationens skull så var det lingon för dem (Juva) som var osäker!

Nio starka idag... fanns lite golvyta kvar för några till, vem kommer härnäst?

Måndag 21/9 kl.10.00: Styrka

Rivstartar veckan med en styrka, börjar bli en vana!

Samling: 10.00 på Aspgatan 8 hos Majjo

Aktiviteter: Styrka à la Mannie, 40 sek arbete, 20 vila. Barnen leker! Medtag träningskläder, nåt torrt ombyte och något underlag. Efteråt bjuds på lunch till självkostnadspris.

OBS: Skriv gärna in om du kommer eller inte så jag inte behöver äta rester i en vecka sen!

Välkomna! /Majjo

Nästa vecka...

Redan nu kommer en grovplanering för nästa vecka. Glöm inte att du i fortsättningen kan önska, bjuda in osv. Om ingen föreslår så kör kärntruppen på sin bana. Kommer med närmare info i helgen om vad som händer i veckan men så här ser planen ut. Hoppas ni kan vara med!

Måndag: 10.00 Styrka och lunch hos Majjo

Tisdag: Rastlösa morsor tar vila...

Onsdag: 10.00 Intervaller/jogg/promenad Mellsta. Alla kan vara med på sin nivå!

Torsdag: 13.00 Promenad & fika hos Mannie i Bergebo

Fredag: Rastlösa morsor har gått på helg...Rapport: Intervaller Mellsta

Förkylningstider... det märks även på Rastlösa morsors aktiviteter. Idag hade vi flera bortfall "innan start" men tre tappra löpare infann sig vid samlingen... och så Gibson förstås!

Idag stod en ny runda på programmet... kanske tio sekunder kortare eller så var vi grymt snabba. Tyvärr tror jag på det första... Känslan idag var att det var lite oladdat från nåt håll men vi genomförde passet på bästa sätt och barnen verkade nöjda med morsornas klipp i steget.

       

Maja sitter som en kung i sin nya vagn, Alvar sover godast och Tuva tycker att intervaller i Mellsta är veckans höjdpunkt!

Det kan konstateras att det är höst nu, så även i Mellsta. Luften är klar, löven börjar gulna, superställströja på, måste hålla sig i rörelse mellan löpen och man kan nästan se lite "rök" ur munnen när man ångar på. Låter väl sådär men faktum är att det är härligt och det är ännu härligare efteråt!

För er som laddar för nästa löpning blir det nog onsdag nästa vecka, om du inte gör som Alvika och Jojken... tjuvtränar!

Tack för den här veckan!

Rapport: Radio Dalarna & styrka & lunch

Hoppsan sa, då var vi kändisar också. 9.30 svängde en stor fet buss med en antenn upp till himlen in på Aspgatan 8 för att rigga i ordning inför ett reportage om Rastlösa Morsor för Radio Dalarnas "Centralen".

     

Mycket mer finns väl inte att säga om dagens första övning, styrka. Du som missade passet eller du som missade reportaget, gå in och lyssna på det i efterhand! Reportaget sändes strax efter 10. Radio Dalarna har även tagit några foton som ni ser här.

Trots radiostörningar så blev det ändå ett bra styrkepass, till ny(are) musik. Dock lite i skuggan av det vi just varit med om vilket gjorde att t.o.m. dagens tränare, Mannie, tappade fokus.Blev iaf ett lugnare avslut på dagen med en pastalunch och ett lingonkakefika. Tror att radion tog på krafterna, för det blev lite kinkigt och trött hos många små glin.

Tror bloggen tog lite extra fart efter programmet, 32 unika besökare hittills idag...

Ses i Mellsta!

Torsdag 18/9: Intervaller Mellsta

Vi fortsätter att svetta ner barken i Mellsta. Klockan tio samlas vi med barnvagnarna och fotriktiga skor utanför campingen för att tillsammans njuta av skogen och höja pulsen med intervaller. Du bestämmer själv tempo! Alla kan vara med.
Vi ses!

Måndag 15/9: Styrka 40 * 20 & lunch

Klockan 10 samlas vi som vanligt hemma hos Majjo  på Aspgatan 8, för att bygga muskler på gammalt hederligt vis. Denna träning passar alla så tveka inte utan kom med och svettas. Metdag kläder och något mjukt att ligga på. Ombytesmöjligheter finns. Efteråt så  fixar vi lunch ihop till självkostnadspris.

Skriv in om du kommer så Majjo vet hur mycket mat som ska förberedas.

Tjingeling!


Rapport: Intervaller Mellsta

 5 supertaggade mammor och deras barn samlades idag mitt i Mellstas stignät för att genomföra veckans intervallträning. Mannie var med som underhållare och  hade även tänkt sig att fika i skogen men se det blev det inge tid för!

Intervallerna genomfördes på samma stigar som förra veckan och vette sjutton om inte alla var lite snabbare denna vecka! Träningen ger resultat. Långsam stegring är det som gäller så idag lades en enminutare på de fem övriga tvåminutrarna.

Vi som åskådare blev grymt imponerande av dessa löpande morsor. Vilket steg! Vilken spänst! Hoppas att vi ses i Mellstaskogen även nästa vecka.
         

Rapport: Styrka & lunch

Härligt tjejer, vi fixade att bli trötta utan Mannies hårdrocksband. Rastlösa morsor har visat sig vara rätt begrepp för nu när Mannie uteblev av ett antal anledningar så trodde man väl att hon hade fullt upp, men icke, hon lyckades trots krasslighet och andra måsten bli rastlös!

Men vi som styrkade hade att göra! Barnen var rätt snälla om man bortser från några matstopp för vissa.. suger visst rejält i vissa barns tarmar! Idag deltog Johanna x 3 + 1 Hanna. Kan förstå att Theliver inte dök upp förrän till maten då hon inte bar ett -hanna-namn.. eller så var det bara för att Oliver kan det här med sovmornar!

Trevligt var det och nöjda verkade folket bli av en plock-pastasallad och en nybakt äppelkaka som Juva länge eftersökt.

Lite slitna kommer detta gäng att vara under morgondagens intervaller, men ska det bli nåt av oss så lär vi väl träne!

Tack för idag och hoppas vi ses på röda spåret imorgon!

Tisdag 9/9: Intervaller Mellsta

Blir en riktig dunderstart på veckan, först styrka måndag och sen löpning redan tisdag. Du hänger väl på?
Vi kör likt förra gången, man springer/lunkar/går (=motionerar i sin takt) ca 2 minuter så man är så trött att man vill vila i 2 minuter, sen motionerar man igen i 2 minuter osv. Denna gång ska vi som var med förra gången försöka oss på att lägga på nån intervall, men det är själklart upp till varje person hur mycket man vill köra.

Medtag: Dig själv träningsklädd, ditt barn i en vagn och ett glatt humör.
Samling: 10.00 vid Elljusspåret vid Campinginfarten i Mellsta.

Ladda på!


Måndag 8/9: Styrka & lunch

info:
10.00 Styrka inne hos Majjo på Aspgatan 8. Medtag kläder och nåt att styrka på. Ombytesmöjligheter finns.
Efter detta lunch för den som vill, skriv gärna en kommentar att du kommer. Lunch till självkostnadspris.

Hoppas vi får se några nya röda ansikten!

Rapport: Torsdag intervaller i Mellsta

Hua.. vi trodde inte vi var bra men jag vet inte heller om vi väntade oss att benen skulle ta sån stopp. Men, men tränar man inte kan man heller inte bli bättre!

Tre små glin sitter förväntansfullt och inväntar morsorna...


Perfekt väder bjöd torsdagen på. Mellsta kändes som ett kanonställe för detta ändåmål, här är platt, mjukt och här finns alla möjliga alternativ att springa eller gå på. Idag hade vi tur och fick med oss en barnpassare, men så snälla som barnen var idag så skulle det heller inte varit några problem utan. Skulle kunna sägas att barnvakten mer fick agera hundvakt. Vi hade innan bestämt oss för att köra 5 st 2-minutare och sen bygga på med några 1-minutare. Vilan skulle bli lika lång för att lösa barnvaktandet och för att samtidigt få lite sällskap under löpturerna. Tyvärr så tror jag att vissa av oss trodde att man skulle fixa mer än vad vi gjorde. Juva, som premierade i intervallspåret (under sin livstid). Majjo, som inte trodde hon förlorat sin form under några månaders slöhet och skadevila under sommaren. Mannie, som kört stenhårt med barnvagnen på Igeltjärnsvägen och Havid som körde sitt första intervallpass sen orienteringsgymnasietiden (där hon för övrigt försökte maska vid intervallpassen i ett år innan de kom på henne). Alla fyra tog slut och det blev helt enkelt bara 2-minutare idag. Nästa vecka tar vi tjuren vid hornen igen och kan förhoppningsvis bygga på med någon extra intervall.

                Den anonyme barnvakten, en svettig Malin och fyra nöjda glin!

För er som inte var där så kan vi säga att det var trevligt, vädret var fint, skogen var fin, barnen trivdes i vindens sus och Mellsta är värsta kom-igång-arenan för nyblivna morsor. Inspiration! Hoppas att fler vågar hänga på nästa vecka. Då kör vi på tisdag. Vill man springa gör man det, vill man jogga gör man det, vill man gå gör man det.. Man gör helt enkelt allt utefter sina förutsättningar och vilja!

PS. Majjo sitter just nu fortfarande oduschad, otroligt stel, en smygande hunger och en känsla i kroppen som om hon just sprungit en tuff tävling på 90 minuter. Vad ni andra nu vet är att hon tränat med Rastlösa morsor och skumpat runt i skogen effektivt i kanske 10 minuter. Skam den som ger sig!


Rapport: Promenad & fika onsdag

Denna dag bildade ekipagen en riktig karavan, sju ekipage till start! Blev den runda som nu kallas  Stora Skräddarbacken. Ett tufft mittparti men ett lugnare slut. Fem av barnen fattade att sova var ett smart drag. De andra flörtade vilt mellan vagnarna.

     
Närmast: Maja konverserar med Kian & Noah.. men de verkar mer intresserade av filten.. Hennie däremot verkar ha nåt ouppgjort med ABC-nalle!

Maria bjöd sedan på utsökt fika. Förvarningar om köpebröd var falska, nu var det äkta hembakt på bordet, äppelkaka och kladdkaka. Ett virrvarr av barn höll till på golvet där de stortrivdes i alla möjliga ställningar. Lite risig planering av Mio som sov över större delen av kalaset, bättre lycka nästa gång!

Stafetten men promenad & fika går vidare, får se vart det blir nästa gång!

Torsdag 4/9: Springa, jogga, gå-intervaller Mellsta

Samling 10.00 vid elljusspåret i Mellsta, mitt emot Campinginfarten.
Aktivitet: Vi tänkte pröva oss på lite löpintervaller, alltså springa, lunka eller gå med vila vid barnvagnarna emellan. På nåt sätt fixar vi så det alltid är någon vid vagnarna. Man springer eller gå i egen takt under några minuter, sen kommer man till vagnarna och vilar!

Hoppas att fler vågar hänga på, se det som ett bra sätt att komma igång!

Väl mött i Mellsta!

Rapport: Måndag 1/9: Styrka & lunch

  


      
  

  


Yes! Då var vi igång igen på allvar. Denna gången med kort promenad som uppvärmning och sen styrka till Malins hårdrocksband. 4 ekipage till start och i stort sett alla 8 deltog i hela styrkeprogrammet. Hennie körde mest armar i form av armhävningar, Tuva körde mest cykeltramp på låg växel, Maja körde mest statisk mage och Arvid koncentrerade sig på benlyft sittande. Bland de äldre var det suck och stön över främst armhävningarna, utom för Hanna som kört stenhårt på slutet med sitt armhävningsprogram.


Till lunch bytte vi ut ett ektipage till ett annat. Mannie och Majjo spanade in de andra två matande mödrarna för att lära sig lite tips och trix för framtiden. Det bjöds på mormor Louises köttfärssås med långa spagetti till. Lite ytterligare lek på lapptäcket av filtar på golvet innan hemgång.


Nu har upptrappningen börjat för att komma i bättre form, häng på du med vettja!


Hälsningar Lanefeldt-gänget


RSS 2.0