Torsdag 26/6 kl 13.00: Promenad + fika

Nu har många pappor fått semester och det händer mycket i omgivningarna så denna vecka erbjuds det bara en aktivitet här på bloggen. På torsdag  samlas vi kl 13 vid scenen nedanför Gammelgården och tar en promenad kring älven. Efteråt fikar vi vid Gammelgården. För er som ej testat detta fik så rekommenderar vi det verkligen. Bra priser, varierat och gott fika, trevlig och barnvänlig miljö och blöjor bjuds det på vid skötbordet!!!

Vill ni bara fika så dyk upp vid Gammelgården vid 14 -tiden för då ska promenaden vara avklarad. Tills dess önskar vi er en riktigt  trevlig vecka. Blir ni rastlösa så kan ni åka till Falun där det arrangeras cykel-SM. Mycket spännande! I stan blir det ju också livat  och händelserikt när festivalen sveper in.


Rapport tisdag + onsdag

Kärntruppen tänkte nu göra en liten resumé över de två dagar som gått och som ni andra missat!

I tisdags antog vi utmaningen att ta oss runt Bysjön. Det var verkligen 11 km för er som undrar... och det tog tid men det var en härlig tur med långhåriga kossor och morsor.. Klarade oss nästan från regn och njöt i sol av vår medhavda matsäck med utsikt från en rastplats mot timmerupplägget. Fantastiskt fint.

       

Många sena återbud gjorde att det återigen bara var kärntruppen som ställde på startlinjen. Denna gång Plättbacken vilket visade sig vara ett fullgott alternativ för Bergebo. Ett barn skötte sig utmärkt medan det andra barnet visade en mer rastlös sida och fick åka både sele och vagn i backen. Efteråt intogs en förrätt i form av en rykande färsk sparrissoppa med färska primörer till, direkt från den ekologiska odlingen på gården. Huvudrätten bestod av perfekt stekta pannkakor med köpesylt och grädde. Till efterrätt serverades .... pannkakor... med glass denna gång.

Vi bad även en bön om att se någon annan levande morsa vid torsdagens sammankomst som nu blir Gammelgården, läs i mer nedan.

Hälsningar Majjo och Mannie

Ändring Torsdag 19/6 kl. 13.00 Promenad & fika

Eftersom intresset för Säterdalen var svalt ändrar vi planerna och tar ett mer lättillgängligt mål: Gammelgården. Vi börjar med en promenad runt älven och intar sen en fika på Gammelgårdens café.

Hållpunkter:
13.00. Samling vid "scenen" nere vid älven, vid foten av Domnarvsbron för promenad.
ca.14.00 Fika vid Gammelgården. Om man bara vill fika är detta såklart helt OK!

Intresserad? Skriv en kommentar vettja!

Onsdag 18/6 kl. 10.00: Skidgång Plättbacken, lunch & tecken

För variations skull så kör vi på onsdag skidgång i Plättbacken. Efter detta går vi hem till Majjo och beställer lunch och övar sedan lite babytecken.

Hålltider:

10.00 Skidgång, samling Plättbackens parkering. Vill man går man i backe med stavar, annars utan stavar i backe, springer lite eller tar en promenad i omgivningarna.

11.30 Lunch

12.30 Övning av babytecken

Ses!

Tisdag 17/6 kl. 10.30: Bysjörundan


Samling: 10.30 vid plantskolan bortanför Sör Amsberg. Se karta, följ vägen med pricken tills du kommer till plantskolan.
Aktivitet: Promenad och pick-nick

Vi tänkte försöka ta oss runt Bysjörundan per fot och vagn, med ett stopp för medhavd matsäck, fika eller lunch efter tycke.


Veckan som kommer..

För alla rastlösa..håll ut! Måndag blev en vilodag från varandra.. Men tisdag kör vi igen. Håll utkik ikväll i bloggen så ser du vad resten av veckan kommer att erbjuda! Har du några förslag så skriv en kommentar så lägger jag in det som en aktivitet!

Hälsningar Majjo

Rapport: Sågmyrautflykt

I torsdags körde en karavan med bilar över skogen till metropolen Sågmyra för att bränna lite pengar.
Det blev en tur genom Lager 157 som gav lite smått och gott.
Efter detta blev den en rejäl fika i caféet... Väldigt bra priser gjorde att vi unnade oss flera sorter. Dessutom fick vi lov att köpa med oss Lager 157:s mastigt goda snickerskakor hem bara för att kunna njuta lite extra under helgen.Som avslutning på turen gick vi till butiken Calimero, en barn- och inredningsbutik i grannhuset, och kikade lite... Trots att vi höll hårt i våra plånböcker så kunde vi inte slita oss från att köpa några saker var. Mannie köpte finfina Villervalla-presenter, Theliver en kryddhylla för bättre ordning hemma i köket och Majjo kläder, främst i form av klänningen nedan. Blir du avis Havid?Blir nog en ny tur framåt hösten.

Skidgång: 13/6 kl. 10.00

Hoppas att alla träningssugna läser bloggen så här sent!

I morgon kör vi stavpromenad i Bergebobacken igen. Samling vid toppstugan (DGOIF:s klubbstuga) klockan 10.00. Ta med dig vagnen, ditt barn, eventuell hund och ett glatt humör!!  Stavar gör sig också bra i denna typ av träning men det funkar även utan.

Hoppas vi ses!!

Rapport: Styrka, lunch och babytecken

Starka var vi.. dock inte så många. Dessutom visade för en gångs skull inte Maja och Hennie den disciplin de tidigare gjort och träningspasset kom igång 45 minuter senare än beräknat... sånt händer. Men sen fick vi träna i lugn och ro!

Theres och Oliver (Theliver?) anlände till lunchen.. som denna dag var hemmagjord. Sen fick vi lära Theliver alla de tecken vi redan kunde och repetera dessa. Var kanon!

    


Torsdag 12/6 kl.13.00: Lager 157På torsdag drar vi en shoppingsväng till Sågmyra. Efter mycket brännande av stålar intar vi en fika. Vi ses utanför Lager 157:s ingång kl. 13. Blir du sen, ring Majjo 070-2507916.

Väl mött i Sågmyra!

Onsdag 11/6 kl. 10.00; Styrka, lunch och babytecken

På onsdag kl. 10.00 blir det styrka i Johannas trädgård (alt. inne). Malin bjuder på ett pass som passar alla! Sen fyller vi på dagen med lite annat:

10.00 Jympa. Ta med nåt att ligga på.

ca 11.30 Vi åker och köper hem lunch

12.30 Babytecken

Man kan vara med hela dagen eller delar av dagen!

Hoppas att ni är sugna på en heldag på Aspgatan 8. Vägbeskrivning finns i tidigare inlägg.

Tisdag 10/6 kl. 11.00: Lunch på stan

Nu äntligen är bloggen "flyttad" och användbar igen.

Idag vid 11 ses vi vid Café Esplanad för att luncha nånstans. Blir du sen kan du ringa Majjo på 070-2507916.

Ses!


Friskis & Svettis utejympa

            


I tisdag var vi tre tappra som jympade vid våra barnvagnar. Funkade prima. 

Hela sommaren bjuder Friskis på gratis utejympa i Börje Anderssons park vid Tenoren. Det första passet passade barnvagnsburna perfekt. Alla övningar var "stillastående", inga springa-runt-i-cirkel-låtar. Ljudnivån var låg när man stod långt bak så det var bra. Dessutom slapp man stå mitt i dammet som de andra fick. Ett tips är att ta med en liten filt/liggunderlag för övningarna som sker på marken. Är riktigt vasst gräs i parken.

Hoppas att fler vågar sig på att komma, varje tisdag och torsdag kl.18.30.

Torsdag 5/6 kl 11.15: Lunch Domnarvet

Lunchsugen? Möt då upp vid Domnarvets restaurang & pub vid 11.30 imorgon torsdag för lunchbuffé!

Rapport: Promenad + käk i Torsång

Torsång + soligt väder + café = sommar! Och eftersom sommaren har kommit och vi har tid att njuta av den så satt en dag i Torsång perfekt.

Det var en 6-mannaklunga som tog sig på vägar och stigar ut på Sunnanö tills barnen sa: Stopp! Mitt huvud håller på att skallra sönder! En fin promenad med skog, fina hus och vatten.

Efter promenaden kände vi oss väl förtjänta av en lunch/fika. Hästräkan var populär och den fick gott omdöme. Hästkorv & fetaostpajen här nedan är också att rekommendera. Sen var det nog knappt nån som kunde hålla sig från att även ta en glass med några kulor i sommarvärmen. Nice!

            

Rastlösa morsor på torsdag?

På torsdag den 5 juni så finns minst en rastlös morsa som gärna vill hitta på något. När parhästen uteblir finns nu chansen att önska aktivitet: var, när och hur?

Skriv förslag under kommentarer om du vill göra något och har förslag så skriver webmaster in det som nyhet!


Onsdag kl 15.00 : Skidgång Bergebo

Vi känner att vi är i behov att bergspass efter dagens fika i Torsång. I morgon gör vi oss alltså beredda att bestiga bergebobacken  igen. Samlas kl tre uppe vid klubbstugan. Alla kan vara med!
Välkomna!


Tisdag 3/6 kl. 18.30: Friskis & Svettis utejympa

Imorgon tisdag börjar Friskis & Svettis utejympa och nog borde Rastlösa morsor kunna bjuda upp till lite dans i Börje Anderssons park?

Vi ses där med barnvagnar och allt! Vi samlas på motstående sida "i ringen" mot högtalarna.
 
Blir det fler än Majjo och Mannie?? Vore kul!

Tisdag 3/6 kl. 10.30: Promenix & fika Torsång

       
"Havet och en Hästräka"

Nu tänkte vi dra iväg lite längre och mötas upp i Torsång, utanför caféet. Vi tänkte börja med en promenad för att göra oss förtjänta av en Hästräka efter det. Vad går upp mot en "dag" i Torsång, med vattnets dofter och en go´ glass i handen? Vi kan ju alltid lura barnen och säga att det är havet...

Ses där!

Rapport: Promenad + fika 2/6

Finfint väder mötte åter igen morsorna vid broslutet... eller brons början kanske. Riktigt snälla barn idag också, sov hela promenaden och var sen på alldeles strålande humör. Idag fick vi för första gången uppleva "kontakt" mellan barnen: det var ögonkontakt och prat. Och såklart en del raka höger däremellan. Tror att barnen kommer att få det kul såsmåningom tillsammans!

             

Juva bjöd på visning i sitt nästan klarrenoverade hus, vilket var en upplevelse. Varning för dem som bor i trånga, varma lägenheter: akta er från att besöka för fina hus med stor trädgård och kalla källare. Depression kan uppkomma och impulsiva husköp.
Tuvas pappa (!) hade även bakat en utsökt blåbärspaj för att charma damerna. Grymt gott!

Synd för er som missade dagens upplevelse, för det kändes verkligen som det var nånting som tog ett stort utvecklingssteg idag!

/Mannie, Juva och Majjo


RSS 2.0