Ändring!!! Tisdag 4/11 kl 15.30: Tupperwareparty hos Havid

Återvunna barnmatsburkar som man ej får på locket på, pipmuggar som läcker, vällingsförvarningsburk som ej håller tätt, - allt detta är snart ett minne blott! Kom till Hanna och köp högkvalitativa plastprodukter! Det ryktas även om att hon bjuder på fika. Anmäl er här om ni kommer .  Alla som kommer utlovas en gåva från Tupperware.
Kan man ju bara inte missa!

Om nån inte hittar så skriv en notis i kommentarer så ska vi försöka få ordning på en vägvisning.

Hoppas att några kan komma, blir perfekt efter en god frukostbuffé och en lugn dag hemma!

Frukostmöte på Scandic

Kom och var med och påverka höstens aktiviteter med Rastlösa morsor!

Tisdagen den 4 november tar vi ett möte under en härlig frukostbuffé på Scandic i Borlänge centrum.
Samling vid frukosten 8.30. Betala själv 95 kr i kassan innan.

OBS! Du måste anmäla dig till detta via bloggen senast fredag den 31/10 så att vi kan boka. Hoppas att du vill komma och njuta av en härlig frukost med ett härligt gäng!

Rapport: Vandring & körv hos Jojken

I väntan på ett mer ingående reportage så får ni hålla tillgodo med några dimmiga bilder och korta kommentarer.
Tack så otroligt för dagens upplevelsetur Jojken!

 Lithells korv var god... under tiden och en kort stund efter. Men när den underbara kladdkakan med banan börjar växa åt fel håll så undrar man hur magen kommer att kännas när alla korvar fått syre och börjat jäsa...
Vad hemligheten med burkkorv är är fortfarande frågan eftersom den smakar utsökt såväl på bandy som i Jojkens stuga... men sen kan man undra hur en korv kan mätta lika lite som fem korvar?

 Efter nån timme så var det kaos som brukligt... Det är i det här läget morsorna börjar fundera på att plocka ihop och ge sig hemåt...

 Vi får tacka den rastlösa morfarn för gott omhändertagande av morsor och barn när vi stormade in i hans egendom! Ganska många gick därifrån med trumpen min att inte deras föräldrar kunde ha ett sånt place...

TACK FÖR IDAG!

Onsdag 29/10 kl.10.00: Intervaller Mellsta

Veckans bästa! Dags igen för intervaller.
Samling 10.00 vid elljusspåret i Mellsta, mitt emot campinginfarten. Medtag dig själv, barn & vagn.

Vi kör "som vanligt" en slinga och turas om att vila vid barnvagnarna och springa däremellan. Prognoserna spår en kylig men fantastisk fin morgon. Ta dig i kragen och tina upp i morgonsolen i Mellsta!

Ses där!

Rapport: Måndag på Fenix
Äntligen var det måndag och en ny vecka med Rastlösa morsor! Denna dag stod Fenix föräldracafé på programmet. Denna dag på Fenix var helt olik de tidigare då det den första timmen var helt tomt förutom ett gäng rastlösa. Men det gjorde absolut ingenting. Vi fick gott om plats, bra med fika och framför allt hejarop när vi tog några extra vändor förbi skålarna med bjudgodis och bjudsnacks Halloween till ära. Marabou non-stop i en jätteskål...mmm...marabou.

Dagens diskussioner kretsade mest kring Alvars magvägran, Hennies sömnproblem, Majas oförmåga till förflyttning och Arvids fantastiska motoriska framsteg de senaste veckorna.

Tack för idag!

Tisdag 28/10 kl.10.00: Vandring & korv Sunnanö

Jojken gör ett nytt försök och bjuder in till sin stuga på Sunnanö!

Samling: 10.00 enligt Jojkens vägbeskrivning och info nedan:

Tisdag syns vi vid skolan. Man åker förbi Torsångs kafé (som man har på höger hand) Man svänger in mot Kyrkan,vänster innan bron, och passerar Torsångs kyrka som man då har till vänster (till höger Lill älven) OBS: Åk INTE över bron.

Åk vidare förbi Sunnanö, ungefär tre kilometer. På höger sida kommer ett rött skolhus. Det står Byskola på det. Därifrån avgår turen.

Vi promenerar på asfalt och grusväg., totalt runt 8 kilometer dit och hem.
De som lagt ner tusentals kronor på bärstolar gör bäst i att använda dem, övriga kan köra vagn.

Det blir korv och transfettsfika när vi kommer fram. Stugan har vatten och el och toa så ni kan värma mat. (inte på toan)

Välkomna!

OBS! Skriv in om du kommer så att Jojken kan beräkna antal körv.

Måndag 27/10 ca 13: Fenix

Dags att leka igen! Samling strax efter 13, eller när du kan, på Fenix föräldracafé. Aktiverar barnen och vår tarm med lite fika.

Ses där!

Grovprogram kommande vecka

Här kommer nästa veckas planering:


Måndag: ca 13 Lek & fika på Fenix föräldracafé


Tisdag: 10.00 Samling Sunnanö för vandring med vagn eller bärstol till Jojkens stuga för lite korv och transfettsfika.


Onsdag: 10.00 Intervaller Mellsta


Torsdag & fredag: Lov


Skriv gärna så fort du vet att du ska med till Jojken på tisdag.Rapport fredag med massa smått & gott

Intervaller i Mellsta.. ett tag verkade det rinna ut i sanden men när väl nävarna knöts så blev det av och bra blev det. 3 löpare, 2 barn och en hund. En morsa var alltså så rastlös att hon stack utan barn... Banchefen blev som vanligt överkörd och det blev åter den platta banan med 60 tråkiga dubbelsteg från mitten till sista kurven... Omväxling förnöjer verkar inte vara ett begrepp för vissa...


Bra kämpat till er två som sprang fort! Och en extra applåd till Jojken som tyvärr inte sprang med oss men som visade vilja och kämpade ut på en egen tur. Hoppas vi får tampas mot dig snart igen!     
Full matta med många ekipage. Minna & Alfred utmanar varandra i berg-och-dalbanan.
Tack Linna för bilderna!


Efter detta serverades en utsökt taco-lunch på Fenix till hungriga mammor. Många var där och riktigt kul att se så många barn i samma ålder som det var idag, en full matta! Barnen var så upptagna med att iaktta varandra att de missade att det  i stora lekrummet skedde en olycka som slutade med ambulanstransport. Om ett år tror jag inte att de sitter lika still vid ett sånt tillfälle som idag.

Trevlig avslutning på veckan! Väl mött i nästa vecka då vi kör intensivt program må-on och sen två dagar vila.


Fredag 24/10: Intervaller + käk

Vi inleder fredagen med intervaller i Mellsta. Samlas utanför campingen 9.30! Sedan väljer vi en passande slinga efter dagens deltagare. Efteråt så kör vi`"våtklut" och drar vidare till Fenix föräldracafè där vi tänkte luncha. Ca kl 11 beräknas vi anlända dit. Möjligheten att bara deltaga på en aktivitet finns också. Då är det bara att dyka upp på den aktivitet man vill. Skriv gärna in så vi har koll!

Kör hårt!

CAOZ-lunchMannie hade idag tagit chansen att boka in oss på ett nytt lunch-hak: Cozmos restaurang- Caoz. Här serveras dagens lunch av restaurang-lärlingar som vill prova på restaurangyrket under ledning av mer erfarna. Stället är egentligen menat för kommunanställda... men det var OK för oss också att komma. Nu fick de praktisera sin flexibilitet när det kom tre lortiga barnvagnar inrullande mot en förväntad. Styrde om bordsreservationen lite för att andra gäster skulle få chansen att överhuvudtaget komma in i lokalen. De som drev stället fick också se olika lösningar på barnstolar. De kunde själva erbjuda EN Ikea-stol och vi kompletterade med en stol-på-bord och en sit-sack.

  
Maja & Linna gottar sig efter maten. Mannie lika så!

I våra magar slank det ner ett härligt gott salladsbord med fräscha grönsaker samt en lite blaskig slottsstek med goda tillbehör. Detta vägdes dock upp av mint-täckta persikohalvor med grädde till kaffet. Allt för 20 kr billigare än en mat på stan.

Allt som allt kan sammanfattas med att det blev en trevlig lunch för de tre ekipagen. Inga problem med att värma barnmat och dessutom stod en del av Cozmos personal för underhållning av barnen. Tror Rikard var förbi minst 5 gånger och gullade med Hennie... Akta dig för stora pojkar Hennie!

Det enda som inte gjorde dagen var att vi inte fick några pannkakor... En annan torsdag kanske....Torsdag 23/10: Lunch på stan eller nå`t

På torsdag är det dags att fylla på våra magar igen. Vi samlas kl 11.00 utanför apoteket och kommmer där överens/slåss om vart vi ska gå. Torsdag är ju pannkakans dag....

Onsdag 22/10: Skidgång i branta Bergebobacken

Hurtiga som vi är så börjar vi onsdagens träning redan klockan 9.00. Vi samlas nere vid lifthuset och sedan spänstar vi oss upp i omgångar.  Stavar kan vara bra att ha men det funkar ävan utan. De som föranmält sig drar sedan vidare till ida på klädparty.

puss,puss 

Tisdag 21/10. IDAG!

Efter 20 minuters dribblande hit och dit så tog vi ett bekvämt beslut. Vädret spelade in och vår fantasi stannade tillslut vid följande:

Samling 13.00 hemma hos Majjo på Aspgatan 8.

Aktivitet: En promenad med vagnar i det vackra Paradiset med omnejd. Kom och upplev en vandring i omgivningar där det moderna möter det gamla. Följ med på vår vandring genom de gamla byarna kring Mats Knuts och se sedan med samma ögon de nyare kvarteren torna upp sig.

Efter detta låter vi barnen roa sig fritt = leka med sig själva eller slå ner varandra ;) och vi mogna tar en god fika à la Majjo & Mannie.

Passar väl en regnig dag som denna?

Om du har sett detta, skriv gärna en kommentar så vi vet om vi måste ringa nån som inte uppfattat ändringen.

OBS! Ändring idag!!!!

Värdparet har fått en väldans förkylning och ligger nerbäddade idag. Därför måste vi blåsa av Sunnanö-turen. Men vi måste ju ersätta detta med något...

Kolla bloggen efter 10 idag så vet du vad som gäller istället. Ladda för nån liknande aktivitet om det inte regnar...
Kan du inte kolla efter 10 så ring Majjo.


Tisdag 21/10 kl. 13.00: Vandring & korv Sunnanö

Jojken bjuder in till sin stuga på Sunnanö!

Samling: 13.00 enligt Jojkens vägbeskrivning och info nedan:

Tisdag syns vi vid skolan. Man åker förbi Torsångs kafé (som man har på höger hand) Man svänger in mot Kyrkan,vänster innan bron, och passerar Torsångs kyrka som man då har till vänster (till höger Lill älven) OBS: Åk INTE över bron.

Åk vidare förbi Sunnanö, ungefär tre kilometer. På höger sida kommer ett rött skolhus. Det står Byskola på det. Därifrån avgår turen.

Vi promenerar på asfalt och grusväg., totalt runt 8 kilometer dit och hem.
De som lagt ner tusentals kronor på bärstolar gör bäst i att använda dem, övriga kan köra vagn.

Det blir korv och fika när vi kommer fram. Stugan har vatten och el och toa så ni kan värma mat. (inte på toan)

Välkomna!

OBS! Skriv in om du kommer så att Jojken kan beräkna antal körv.

Pralinkändisar!


Kan väl inte vara nån som missade lördagens Pralin med en rastlös unge på framsidan och tidningen full av rastlösa morsor?

Missade du det kan du läsa lite här. Tack Jojken för en bra artikel!

Maja har sen hon blivit omslagsflicka blivit nerringd av stiliga gossar, flera stycken uppåt året! Och Mannie fick lov att fly söderut under helgen pga allt ståhej.

Veckan som kommer!

Här kommer grovplaneringen för vecka 43. Som vanligt kommer vi med utförligare information  när det närmar sig.

Måndag:  Vila/egna aktiviteter

Tisdag: Vi går med bärryggsäckar på Sunnanö i närheten av Jojkens stuga.  Tid ca 13.00.

Onsdag: Skidgång i Bergebo kl 9.00.

Torsdag: Lunch ute på ett nytt hak
 
Fredag:  Intervaller Mellsta 10.00. Lunch(taccobuffè) på föräldracafe Fenix.

Vi ses!

Rapport: Promenad & sångstund


Barnen slog ihop sina kloka huvuden och kom på en massa bra låtar.

Att träffas är trevligt. Att dessutom få underbart fika (och mycket dessutom när vi inte blev jättemånga och fikat behövde ta slut) är ännu trevligare. En chilismaksatt grym chokladkaka med hallon och grädde till en härligt mustig kaffe. Den ni!

Men det var vi värda efter en längre promenad som vi gick runt Skräddarbackens by och Skräddarbacken. Och sen Bjusanvägen ner. (Mafred>> se länk och zooma ut till 6:e nivån eller nåt och dra lite så ser ni vägarna och Bjusan)

Efter fikat blev det en sångstund. Körde ett antal klassiker och några udda. Mannies förslag fick dock inte riktigt genomslag idag heller... Mannie, barnen är dryga halvåret... avancerade rytmer är svårt för så små barn och även för deras föräldrar!

Tack och hej!

Torsdag 16/10 kl.13.00: Promenad, fika och sångstund

Vi kör allt enligt planen!

Samling: 13.00 hos Mian på Krossgatan 9.

Aktivitet: Promenad, fika och sångstund.

Medtag: Barn, barnvagn, en rolig barnsång och ett glatt humör.


Ses imorgon?

Rapport: Veckorna som gått

Hemskt att behöva se sanningen i vitögat. Inga uppdateringar på länge på rapportfronten och allt på grund av.. ja... Tradera. Det är i det träsket vi hamnat så all tid vi får över lägger vi istället där numer. Tragiskt. Just nu väljer vi dock att förlora två klädset i stl 74/80 för att istället dela med oss till er alla!

Veckorna som gått har varit kalas. Barnen börjar få mer och mer utbyte av varandra och det känns tuffare och tuffare att ta en heldag hemma. Det blir mer gråt och missnöjdhet då än om det händer lite mer ikring dem.

Här kommer ett axplock med lite bilder från de två veckor som rullat förbi...

Styrka & lunch

           
Johanna Lanefeldt kör hårt under det "nya" passet där varje kroppsdel fick 3 min arbete i stöten utan vila. Maja tyckte det var en rlig träningsform...eller så var det Malin hon skrattade åt... Här kör barnen sitt egna pass på sista bilden.

Promenad & fika hos Juva

        
Havid & Jolle leker hårt. Hårt verkar också Hennie gå på Tuva. Hårdträning vad gäller läsning för de stackars lärarbarnen...

Föräldracafét Fenix

          

Trevliga timmar på Fenix. Barnen lekte av sig själva. Minna trivdes bra med alla andra bäbisar. Och Malin önskade nog själv att hon var en. Och så var det det är med lunch. Alvar tyckte nog att det fanns annat intressant än pastan...

Lunch på Tzatziki... eller Greken.., eller Feten...

     

Vi röstade och det blev Greken. Greken är barnvänligt, stora utrymmen, bra plats för barnvagnar, barnstolar och god mat för morsorna... om än fet. Om det finns skötbort vet vi inte... Jojken har inga gränser så hon bytte på skinnklädseln.
5 barnvagnar = 10 pers. Nästan 2 h lunch är inte varje dag.

Tack för trevliga veckor!
 


Onsdag 15/10 kl. 11.00: Lunch på stan

Som utlovat så kommer onsdagens programpunkt att vara lunch ute. Var bestämmer vi när vi vet hur många vi blir...

Samling: 11.00 (Innan lunchrusningen) utanför apoteket på stan.

Aktivitet: Äta för pengarna!

Är du sen och undrar var vi stuckit, ring Majjo 0702507916 eller Mannie.

Gött!

Tisdag 14/10 kl 10.00: Fenixbesök

I morgon besöker vi Fenix lokaler där det är föräldracafè. Vi samlas utanför lokalen klockan 10.00 (Tångringsgatan 3 med ingång från Hesseliusgatan). Spännande med något nytt! 

Måndag 13/10 kl. 10.00: Intervaller Mellsta

Då rivstartar vi veckan med ett härligt pass i Mellsta! Hoppas att hösten visar sig från sin bästa sida. Får väl se om det är några som vill ha en ny slinga denna vecka, kanske dags att få med en liten backe... annars får man väl fortsätta räkna 60 dubbelsteg från kurven för att orka mentalt...

Samling: 10.00 vid elljusspåret mitt emot campinginfarten.

Aktivitet: Intervaller i valfri längd runt 1-2 minuter. Lika mycket vila. Hälften vilar, hälften springer. Förhoppningsvis disco-dans vid vilan!

Väl mött i Mellsta! Gå, lunka, jogga, löp- du väljer!


Veckan som kommer...

Här kommer en grovplanering inför kommande vecka så att ni kan börja planera. Mer detaljer kommer senare.

Måndag:  Intervaller Mellsta 10.00.

Tisdag: Vi besöker en öppen förskola. Tid? 13.00?

Onsdag: Lunch på stan. Träffas utanför Apoteket 11.00.

Torsdag: Promenad+ sång+ fika hemma hos Mian. 13. 00?

Fredag: Fria aktiviteter

Låter väl skoj? Häng med vettja!


Torsdag 9/10 kl. 10.00: Styrka & lunch

Dags att bli starka igen!

Samling: 10.00 hemma hos Majjo på Aspgatan 8.

Aktivitet: Styrka efter Mannies program. Efter detta erbjuds lunch till självkostnadspris. Skriv gärna en kommentar om du kommer och vill ha lunch.

Medtag: Lite sköna kläder att träna i och kanske en torr tröja, ditt barn och ett glatt humör!

Välkomna!

Onsdag 8/10 kl. 13.00

Samling: 13.00 vid Brofästet av Domnarvsbron, på Domnarvssidan.

Aktiviteter:  1. Promenad. Lång eller kort beror på väder.

                    2. Sångstund hos Hanna
                    3. Fika hoppas vi....

Medtag: Vagn till promenaden, glatt humör, en barnsång som du vill att vi ska sjunga och så ditt lilla liv såklart!

Kul att se hur kören fungerar imorgon...


Tisdag 7/10 kl. 10.00: Intervaller Mellsta

Samling: 10.00 mitt emot campinginfarten i Mellsta mot elljusspåret

Aktivitet: Springa, jogga, lunka eller gå. Barnen vilar och vi vilar zick-zack då vi inte springer. Omröstning i din kommentar om vi ska ha ny slinga denna gång...

Kul att få se er igen!

Coach

Veckan som kommer...

Lite sent kanske, men annat har kommit emellan presentation av veckan som kommer. Mer info kommer om varje del, men här är planen.

Måndag: VILA

Tisdag: 10.00 Intervaller i Mellsta

Onsdag: 13.00 Promenad runt Älven samt sångstund och fika hos Havid. Medtag "en sång" som du vill att vi alla ska lära oss eller träna på eller bara njuta av. Tänk på att dricka och snusa inte är sådan vi sjunger om för våra barn... (Mannie ;))

Torsdag: 10.00 Styrka och lunch hos Majjo.

Fredag: Egna aktiviteter. Ät en god middag!

Rapport: Promenad + fika 2/10

Idag kom han! Den första rastlösa pappan. Efter två dagars föräldraledighet kände han att han platsade i gänget. Kul och välkommen Jolle!
För övrigt så var det en uppfriskande höstpromenad kring älven som avslutades med helt underbart fika. Vi kan nog en gång för alla fastslå att Tukus är bärpajernas okrönte mästare. Vilken grym laktosdri hallonpaj! På fikabordet trängdes även äppelfyllda muffins och coccosrutor eller kärleksmums eller Kramforsrutor. Tur att vi även tränar emellanåt!

Rapport: Intervaller i Mellsta 1/10

Idag kom pressen... Vi kanske hamnar i Pralin! Tur att det inte regnade. Hade ett proffs med idag. Hon var snabb. Idag fick vi höra annat än Lasse. Åtta stycken tog Mellsta i besittning idag. Det var kul! Undrar bara varför Jojkens sambo inte hade springkläder på sig. Rastlösa morsor är eg. också för grabbarna. Undrar vem som först vågar delta...

RSS 2.0